R&D Engineer

Salaris
Max. € 4.000 p/m
Uren
40 uur
Opleiding
MBO+ / HBO

Metacon-Next is een toonaangevende producent en leverancier van brandwerende en inbraakwerende deuren. De deuren worden op maat gemaakt en geleverd aan onze dealers. De deuren worden door onze eigen R&D afdeling ontwikkeld volgens de nieuwste normen en wensen vanuit de markt. Wij onderscheiden ons door het enorm grote gecertificeerde productassortiment. En nog steeds wordt er gemotiveerd en ambitieus gewerkt aan verdere uitbreiding.
Voor onze locatie in Moordrecht zijn wij op zoek naar een R&D Engineer m/v.

De afdeling R&D houdt zich bezig met het onderzoeken, ontwikkelen en doorvoeren van productverbeteringen en/of vernieuwingen, alsmede het ontwikkelen van nieuwe producten. In de functie van R&D Engineer ben je bezig met het vertalen van wensen, ideeën en problematiek van de klant vertalen naar een (technische) oplossing en het ontwikkelen van nieuwe producten en productverbeteringen ter uitbreiding/vervanging van het bestaande productaanbod met nieuwe technieken/producten in de markt. Dit doe je door middel van het uitwerken en visualiseren in technische tekeningen, het (laten) produceren van een prototype, testen, evalueren en presenteren van testresultaten. Aanvullend hierop behoren diverse administratieve taken er uiteraard bij, waaronder het opstellen en bijhouden van productie-, montage- en gebruikershandleidingen. Ook het programmeren van specificaties t.b.v. de productconfigurator behoort tot het takenpakket.

Functie-eisen

Voor de functie is het belangrijk dat je:

  • Minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau hebt;
  • Een relevenate opleiding hebt, zoals werktuigbouwkunde, Industrieel Productontwerpen of vergelijkbaar;
  • De Nederlandse taal goed beheerst, de Engelse taal is een pré;
  • Ervaring hebt in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de metaalbranche;
  • Sterke affiniteit hebt met techniek;
  • Goed kunt samenwerken in een team, maar je ook uitstekend zelfstandig met projecten aan de slag kunt.

Aanbod

Je komt te werken in ons moderne pand gelegen aan de A20 op de afdeling Research & Development, waar je samen met de collega’s engineers werkt. Wij bieden een prima werkplek. Het pand beschikt over een klimaatbeheersingssysteem, er is een goede inval van daglicht en de werkplekken zijn voorzien van verstelbaar meubilair. Dit maakt dat jij jouw werk kunt doen onder ideale omstandigheden. In de kantine kun je behalve voor het nuttigen van de lunch ook terecht voor een potje pool of tafelvoetbal en op vrijdagmiddag sluiten we daar gezellig de week af. Metacon-Next biedt naast een prima salaris ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 40 vrije dagen, een fietsplan en veel mogelijkheden tot ontwikkeling en scholing. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd, zodat we de tijd hebben elkaar te leren kennen, maar bij goed functioneren heeft Metacon-Next altijd de intentie een overeenkomst voor langere tijd met elkaar aan te gaan.

Uren

40 uur
De werktijden zijn van 7.30 uur tot 16.30 uur.

Salaris

Max. € 4.000 p/m
Het salaris is afhankelijk van de kennis en ervaring van de medewerker.

Direct solliciteren