Het verhaal van

Mark

Algemeen directeur

Wat is jouw functie bij Metacon-Next?

Mijn functie is Algemeen directeur. Dat betekent dat ik me dagelijks bezighoud met de algemene leiding binnen het bedrijf als MT lid. Ik verzorg de directe aansturing van diverse afdelingen zoals R&D, Service & Kwaliteit, Financiële Administratie, Modelbouw en ik geef ondersteuning bij HR, Sales en overige operationele afdelingen.

Hoe ben je Algemeen directeur geworden?

In mijn jeugd heb ik vaak vakantiewerk gedaan in de fabriek en hierdoor ben ik redelijk bekend geraakt met de producten en processen. Ik ben door de directeur/eigenaar Vincent Vergunst op mijn 20e gevraagd om op kantoor te komen ondersteunen met de modernisering en automatisering van de werkzaamheden. Vervolgens heb ik diverse kantoorfuncties gehad op nagenoeg alle afdelingen. Het bedrijf groeide en ben ik meegegroeid. Metacon-Next gaf me de kans en heeft mij meerdere cursussen laten volgen om mijn leidinggevende vaardigheden te vergroten.

In 2014 ben ik toegetreden tot de directie en heb ik naast Vincent veel ervaring op kunnen doen wat er komt kijken bij het ondernemen op strategisch vlak. Eind 2021 is Vincent onverwachts overleden, wat natuurlijk een grote schok was voor ons allemaal. Daarna is mij gevraagd of ik de functie van Algemeen directeur zou willen bekleden. Deze functie doe ik sindsdien met veel inzet en werkplezier met een fijn directieteam, waarbij we alle ruimte krijgen om de dagelijkse leiding van het bedrijf op ons te nemen.

Wat vind je leuk aan je huidige functie?

Wat onwijs leuk is, is dat er geen dag hetzelfde is, er zijn altijd nieuwe uitdagingen! Daardoor kan ik mezelf blijven ontwikkelen. De laatste jaren leer ik ook veel over de financiële kant van het ondernemen en het voeren van beleid binnen een onderneming.

Een bijdrage leveren aan zo’n mooie onderneming is fantastisch en ook de menselijke kant van het ondernemen is leuk en interessant, het organiseren van bedrijfsuitjes, het meedenken over kerstborrels en andere evenementen hoort hierbij en hier haal ik veel plezier uit.

Heb je voldoende uitdagingen?

Jazeker, ik zit nog in de projectgroep van het grootste automatiseringsproject ooit binnen het bedrijf, een dynamische online productconfigurator welke gekoppeld is aan de aansturing van operationele afdelingen.

We zijn begin 2024 naar de R+T beurs in Stuttgart geweest waar we een stand van 140 m2 hadden en we met 12 personen een volle week beurs hebben gedraaid. Ik heb een groot deel van de organisatie mogen verzorgen en zelf ook actief deelgenomen, dit was een mooie en bijzondere ervaring.

In de nabije toekomst staan er veel productontwikkelingen op de agenda. Er verandert veel in dit wereldje en je kan niet stil blijven staan. We gaan dus flink inzetten op het ontwikkelen van nieuwe producten en daarvoor zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste en gedreven personeelsleden om ons team te versterken.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!