Het verhaal van

Dirk

Productiemedewerker / lasser

Wat voor werkzaamheden verricht je bij Metacon-Next?

In de werkplaats bij Metacon-Next is iedereen Productiemedewerker, maar eigenlijk ben ik Lasser van beroep. Gelukkig kan ik mijn werktijd ook voor het grootste deel vullen met laswerkzaamheden. Ik heb diverse lasdiploma’s, zoals TIG, MIG MAG en electrode. Ik houd me voornamelijk bezig met het lassen van staal: het maken van consoles en motorsteunen.

Heb je altijd dezelfde werkzaamheden gedaan?

Ja, maar in het verleden deed ik meer werkzaamheden van A tot Z, zoals kanten en zetten. Ik verwerkte dan een productiebon van begin tot eind. Nu het bedrijf veel groter is, zijn die werkzaamheden in stukjes verdeeld over verschillende mensen.

Wat maakt dat je al zo lang bij Metacon-Next werkt?

Ik heb leuke collega’s, het is altijd gezellig onder elkaar, soms ook na werktijd. Het bedrijf is in de jaren dat ik hier werk enorm gegroeid. Het is mooi om dat te zien. Ook ontwikkelt en innoveert het bedrijf veel en ik ben er trots op dat ik van dat bedrijf onderdeel uit maak.

Heb je zelf ook contact met klanten?

Nee, dat niet. Maar klanten komen hier wel over de vloer. Onze klanten zijn voornamelijk dealers, die onze deuren verkopen aan de eindgebruiker. Ze komen bij Metacon-Next langs om te zien hoe de deuren gemaakt worden, hoe het productieproces gaat en wij leiden de monteurs van de dealers ook zelf intern op. Ik vind het mooi dat we als bedrijf op deze manier onze klanten betrekken bij wat we doen.

Is dit werk ook interessant voor jongeren?

Ja, zeker wel. Het is natuurlijk werken met je handen, maar met de technologie van tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om ook daar in te ontwikkelen. Voor de toekomst denk ik juist dat er op het gebied van metaalbewerking altijd werk blijft. We hebben tegenwoordig vele moderne machines staan, zoals lasersnijders, een buizenlaser en een lasrobot en ik weet zeker dat Metacon-Next zal blijven investeren in vernieuwen en innoveren, dus wie weet wat daar in de toekomst nog bij komt.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!