Het verhaal van

Ernst

Logistiek medewerker

Ben je niet eigenlijk gewoon vrachtwagenchauffeur?

Ja, eigenlijk wel. Maar daar horen ook andere logistieke werkzaamheden bij, zoals laden en lossen. En je komt spullen afleveren bij de klant, dus het is ook belangrijk dat je klantvriendelijk bent.

Ben je altijd vrachtwagenchauffeur geweest bij Metacon-Next?

Nee, dat is pas de laatste jaren. Het was altijd mijn droom om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen en ik was dan ook heel blij toen ik een aantal jaar geleden dit mocht gaan halen van Metacon-Next. Er is toen ook een eigen vrachtwagen aangeschaft, ik vind dat prachtig! Dat is nu mijn werkplek, mijn “kantoor” als het ware.

Hoe ben je bij Metacon-Next terecht gekomen?

Ik werkte destijds bij een tankstation, dat vlakbij het pand zat waar Metacon-Next gevestigd was. Omdat medewerkers van Metacon-Next regelmatig bij ons kwamen, en ze iemand zochten voor transportwerkzaamheden, ben ik gevraagd. Ik heb me dus wel altijd bezig gehouden met transport, maar niet altijd met een vrachtwagen.

Op de weg werk je eigenlijk de hele dag alleen, vind je dat niet vervelend?

Nee, ik vind dat juist heerlijk. Laat mij maar lekker rijden. Je moet zelf een beetje inventief zijn om dingen op te lossen, qua route of ter plaatste bij de klant waar je de spullen af moet leveren. Dat is helemaal mijn ding!

Zie je dan nooit je collega’s?

Jawel hoor, ik ben elke middag op de zaak, waar we de wagen laden voor de volgende dag. Ik neem dan de route voor de volgende dag even door met mijn manager en dan zit mijn werkdag erop. Natuurlijk zie ik mijn collega’s ook als er leuke dingen georganiseerd worden, bij feestjes ben ik altijd van de partij!

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!