Het verhaal van

Wytze

Modelbouwer / technisch tekenaar

Wat is jouw functie bij Metacon-Next?

Mijn functie is Modelbouwer & Technisch tekenaar en zo bekleed ik dus eigenlijk twee functies. Dat betekent dat ik me dagelijks bezighoud met het programmeren in het systeem PrimeFact in de programmeertaal C#. Daarnaast maak ik ook technische tekeningen met Autodesk software.

Dat klinkt best ingewikkeld!

Soms is dat het ook wel hoor. Ik ben hier binnen Metacon-Next naartoe gegroeid. In 2015 ben ik begonnen als productiemedewerker via een uitzendbureau. Er kwam er een vacature vrij voor technisch tekenaar en doordat ik ben opgeleid tot (interactief) media vormgever heb ik intern gesolliciteerd. Metacon-Next gaf me de kans en heeft mij meerdere cursussen laten volgen om mijn technische tekenvaardigheden te vergroten.

Begin 2020 begon Metacon-Next met een productconfigurator, een systeem waarmee onze klanten zelf hun producten online kunnen samenstellen. Metacon-Next bood mij nogmaals de kans mij verder te ontwikkelen. Ik werd lid van het nieuwe projectteam en met PrimeFact bouwen wij modellen vanaf sales tot en met de productiedata, vandaar de functietitel Modelbouwer. Mijn werk is door deze combinatie erg afwisselend en uitdagend!

Ben je blij met deze overstap van werkzaamheden?

Dat is een volmondige JA!!! Al had ik het ook echt enorm naar mijn zin op de productievloer.

In de afgelopen jaren heb ik aan hele mooie klantgerichte projecten mogen werken. Van kleine metaalconstructies tot hele grote klantgerichte projecten, waarbij we ordergericht moesten zoeken naar manieren om het te laten passen in hun uitdagende situatie.

Van de overstap naar Modelbouwer heb ik ook geen seconde spijt van gehad. Het is uitdagend om alle data goed aan elkaar te knopen, maar daardoor ook erg lonend om samen aan dit project te werken en daarna te zien dat er hele mooie projecten uit voort komen.

Dus je zit wel op je plek?

Jazeker, ik heb het enorm naar mijn zin want we maken hele mooie producten met z’n allen. Wat ik vooral heel belangrijk vind is het leuke team collega’s waar ik mee samen werk. We staan voor elkaar klaar en we helpen elkaar graag. Elk jaar worden er leuke BBQ’s en uitjes georganiseerd en we hebben best veel verlof uren. De mogelijkheid om soms vanuit huis te werken is ook zeker voor het modelbouwen erg fijn.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!