Het verhaal van

Wouter

Werkvoorbereider

Wat doet de afdeling werkvoorbereiding?

De afdeling werkvoorbereiding krijgt van de afdeling verkoop de orders die zijn binnengehaald. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat er een compleet dossier gemaakt wordt ten behoeve van de productie, zodat zij van A tot Z weten wat er moet gebeuren om te maken wat de klant besteld heeft.

En waar ben je dan specifiek mee bezig elke dag?

Ik werk orders uit, dat wil zeggen dat ik specifiek ga beschrijven wat er nodig is en wat er gemaakt moet worden. Ook zorg ik dat de onderdelen die nodig zijn voor een specifieke order ingekocht worden. Ik kom dagelijks ook meerdere keren in de werkplaats, bijvoorbeeld om te kijken of iets op voorraad is, of om te overleggen als er onduidelijkheden zijn over een te maken product. Ook geef ik inhoudelijke technische ondersteuning aan de afdeling verkoop.

Doe je dit alleen?

Nee, op de afdeling werkvoorbereiding zijn we met vijf collega’s. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie, maar we kunnen voor een groot gedeelte ook elkaars werk overnemen bij afwezigheid van een collega.

Wat maakt werken bij Metacon-Next aantrekkelijk?

Het is afwisselend werk en ik heb leuke collega’s. Er heerst een goede sfeer op de afdeling waar ik werk. Er is een goede balans tussen werk en privé, de werktijden bevallen me uitstekend. Er zijn veel vrije dagen, die je flexibel op kunt nemen, omdat ik van reizen houd, vind ik dat belangrijk.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!