Het verhaal van

Roy

Productiemedewerker

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Metacon-Next?

In het team waarin ik werk houden we ons vooral bezig met het vervaardigen van onderdelen die verderop in het productieproces nodig zijn om de deuren te maken. Dit doen we door middel van kant- en zetwerk en met lasersnijders en een buizenlaser. Zelf bedien ik meestal de kantbank, waar ik materiaal zet en knip.

Hoe ben je bij Metacon-Next terecht gekomen?

Ik ben begonnen als leerling, toen ik de MBO opleiding Allround metaalbewerker ging volgen. Ik werkte destijds vooral in de praktijk en daarnaast volgde ik mijn opleiding. Metacon-Next heeft mijn opleiding betaald en intern werd ik begeleid door een praktijkopleider. Het was mooi dat ik na het afronden van mijn opleiding gewoon bij Metacon-Next kon blijven werken, inmiddels werk ik hier al jaren.

Hoe vind je de sfeer in je team?

De sfeer is gewoon goed en gezellig, net als met iedereen op de werkvloer. We kunnen goed samenwerken en af en toe is er ook ruimte voor een praatje en een lolletje. Ik heb het prima naar mijn zin.

Zou je andere mensen aanraden bij Metacon-Next te gaan werken?

Ja, zeker als je jong bent en je nog een opleiding moet volgen. Je kunt dan alvast geld gaan verdienen en als je het goed doet, mag je ook blijven en houd je er gewoon een goede baan aan over. Die opleiding hoeft natuurlijk niet precies hetzelfde te zijn als wat ik gedaan heb, Metacon-Next is erkend leerbedrijf voor meerdere opleidingen.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!