Het verhaal van

Kimm

HR Manager

Waar houd je je als HR Manager bij Metacon-Next zoal mee bezig?

Eigenlijk met alles wat met personeel te maken heeft, van werving & selectie tot aan uitstroom van personeel en alles daar tussen in. Ik geef uitvoering aan het personeelsbeleid en ik adviseer de directie met betrekking tot personeel op communicatief, organisatorisch en arbeidsjuridisch gebied. Alles komt voorbij, van het regelen van een cursus tot aan ziekteverzuimbegeleiding, veiligheid, coaching, gesprekken, juridische zaken maar ook het regelen van personeelsattenties en mede-organiseren van bedrijfsactiviteiten, wat natuurlijk ontzettend leuk is!

Het uiteindelijke doel is het beste uit de medewerkers te halen: hoe kunnen we het beste hun kwaliteiten benutten en ontwikkelen en hoe optimaliseren we hun binding en tevredenheid bij het bedrijf. Een medewerker die goed in zijn of haar vel zit, ook op allerlei persoonlijk vlak, die kan uiteindelijk het beste presteren.

Dat is van alles wat?

Dat klopt. Als je met mensen werkt, is geen dag hetzelfde. Je weet nooit met welke vragen ze komen, wat er bij ze speelt en wat er op de werkvloer gebeurt. Het is in mijn vak belangrijk dat je snel kunt schakelen en dat je prioriteiten kunt stellen. Die mensen zíjn mijn werk, mijn deur staat altijd voor ze open. Maar daar tegenover staat natuurlijk het bedrijfsbeleid. De balans tussen wat goed is voor het bedrijf en wat goed is voor de medewerkers: daartussen beweeg ik me.

Waar liggen jouw grootste uitdagingen?

De grootste uitdaging blijft altijd de juiste persoon op de juiste plaats. Dat begint bij de werving & selectie, maar het geldt ook als mensen al langer bij je werken. Want het bedrijf en de maatschappij veranderen, maar mensen veranderen ook. Als potentiële medewerkers hier solliciteren, vertel ik altijd: je moet jezelf laten zien, het zelf doen. Een goede medewerker is niet alleen iemand die zijn werk goed uitvoert, maar ook iemand die actief is, energie uitstraalt, positief is, een bijdrage wil leveren en nog zo veel meer.

Daarnaast ben ik de laatste jaren vooral bezig om ook op het gebied van personeelszaken mee te werken aan de verdere professionalisering van het bedrijf. Dat zijn vaak projecten waar ik langere tijd mee bezig ben. De uitdaging is altijd de mensen mee krijgen, maar als iets eenmaal ingevoerd is en iedereen is gewend, dat vind ik het mooi om dat neergezet te hebben met elkaar.

Dus je zit wel op je plek?

Zeker weten! Metacon-Next is een bedrijf waar je veel vrijheid krijgt om je werk invulling te geven, dat moet wel bij je passen. Ik vind het mooi dat ik de afgelopen jaren veel nieuwe dingen heb mogen doen en ik heb nog veel plannen, dus ik ben hier ook nog niet klaar. Daarvoor zoeken we als bedrijf nog goede mensen die mede uitvoering kunnen geven aan alle plannen en dat zijn niet alleen mijn plannen natuurlijk.

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!