Het verhaal van

Monika

Teamleider / productiemedewerker

Wat is jouw functie bij Metacon-Next?

Sinds kort ben ik teamleider. Dat betekent dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor de productiemedewerkers in mijn team en voor de productieleider. Ik verdeel de productiebonnen en daarmee dus het werk over de teamleden en ik overleg met de productieleider als we bijvoorbeeld iets niet gaan halen of al ik extra mensen nodig heb. Daarnaast werk ik zelf gewoon actief mee als productiemedewerker.

En wat maak je dan precies?

Het team waar ik onderdeel van ben, maakt brandwerende doeken. We naaien het doek aan elkaar met de door Metacon-Next zelf ontwikkelde en gebouwde naaimachine. Daarna brengen we verzwaringen en baleinen aan en monteren we de motor erop. En we verpakken het netjes voor verzending naar de klant.

Hoe vind je het om teamleider te zijn?

Ik werk nog niet zo heel lang bij Metacon-Next en ik ben nog vrij jong. Ik vind zelf dat mijn beheersing van de Nederlandse taal beter kan. Ik was dan ook blij verrast dat het bedrijf in mij een teamleider ziet. Ik heb deze uitdaging aangenomen en ik krijg de kans om via Metacon-Next te werken aan mijn taal en daarna hoop ik een cursus leidinggeven op de werkvloer te kunnen volgen, zodat ik mijn taak als teamleider waar kan maken.

Een productiebedrijf in de metaalsector, is dat niet iets voor mannen?

Ja en nee. In de werkplaats ben ik momenteel de enige vrouw. Er zijn wel andere dames geweest. Het is soms zwaar werk, maar er is dan altijd wel een collega die een handje wil helpen. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s en zo heb ik veel ervaring opgedaan om met gereedschappen en machines te werken. Het is als vrouw zeker niet onmogelijk om technisch uitvoerend werk te doen. Ik zou het wel gezellig vinden als er wat meer dames bij komen op de werkvloer!

Zie je jezelf nog lang bij Metacon-Next werken?

Ja 100%, ik ben blij met mijn werk en ik heb goede collega’s. Ik ben ook tevreden met de directie en hoe ik de kans krijg om te groeien. Er is nog genoeg te leren hier!

Enthousiast geworden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!